Gero skambesio mėgėjams — internetinis portalas

Specializuotas muzikos, kino bei kokybiškos garso ir vaizdo technikos žurnalas "Gramofonas" po beveik metus užtrukusių paruošiamųjų darbų š.m. kovo mėn. pradžioje pristatė elektroninę šio populiaraus leidinio versiją.

"Nesinorėjo padaryti dar vienos nuobodžios, tik leidinį pristatančios svetainės, kokių šiuo metu gausu internete, tad ištikimiems skaitytojams sukūrėme interaktyvų portalą", — teigia "Gramofono" žurnalo redaktorius Mindaugas Jokubauskas.

Naujo sios svetainės turiniu rūpinasi patyręs ir profesionalumu skaitytojų pasitikėjimą per penkerius žurnalo gyvavimo metus užsitarnavęs kolektyvas. Portale jau dabar gausu naudingos, kokybiškai parengtos informacijos apie garso aparatūrą, muziką, atlikėjus, koncertus ir kitus renginius. Skirtingai nei žurnale, čia daugiau dėmesio yra skiriama muzikai ir kinui.

"Džiugu, kad pagaliau atsirado portalas, apimantis ne tik komercinę ar vieno stiliaus muziką. Seniai reikėjo universalaus ir kultūringo tinklalapio tikram melomanui, klausančiam įvairių žanrų kokybiškos muzikos", — svarsto vienas iš leidinio ir portalo apžvalgininkų Dovydas Bluvšteinas.

Nuo pirmųjų svetainės gyvavimo dienų didelio populiarumo susilaukė portalo interaktyvūs sprendimai, leidžiantys lankytojams gyvai diskutuoti su autoriais bei tarp savęs. "Geros muzikos, įsimintinų filmų bei kokybiškos jų atkūrimo technikos entuziastai nuo šiol turi puikią galimybę bendrauti virtualioje erdvėje, — teigia Mindaugas Jokubauskas. — Beveik viską, kas rašoma gramofonas.lt svetainėje, lankytojai aktyviai komentuoja. Ypač smagu, jog demokratiškas diskusijų klubas jau nuo pirmųjų dienų tapo itin populiarus. Čia užsuka ir žurnalo skaitytojai, ir prekybininkai bei pramogų verslo atstovai, ir patys "Gramofono" darbuotojai."

Išskirtinė pramoga gramofonas.lt lankytojams — galimybė laisvai skelbti asmeninės garso ir vaizdo aparatūros nuotraukas, jas aprašyti bei sulaukti kitų svetainės lankytojų komentarų.

Tai pirmoji ir vienintelė tokio turinio svetainė Lietuvoje.

Gram ofono žurnalas leidžiamas nuo 2001 m. Per penkerius metus jau pasirodė 11, o 2006 m. planuojama išleisti dar 4 šio autoritetingo leidinio numerius.

...
www.gramofonas.lt

:::