Filmų vakaras.
Susitikimas su režisieriumi Arūnu Mateliu

Sausio 31 d., antradienį, 18.00 val. "Meno avilys" tęsdamas kino edukacijos programą, kviečia pokalbiui su Arūnu Mateliu bei į jo filmų peržiūrą Mokytojų namų svetainėje (Vilniaus g. 39). Renginyje, dalyvaujant režisieriui, bus pristatyti šie nuo 1990 iki 2005 sukurti Arūno Matelio filmai:

“Skrydis virš Lietuvos arba 510 minučių tylos” (2000)
“Prieš parskrendant į žemę”
(2005)
“10 minučių prieš Ikaro skrydį”
(1990)
“Sekmadienis. Evangelija pagal Liftininką Albertą”
(2003)

2005 metais sukurtas paskutinis A. Matelio filmas “Prieš parskrendant į žemę” sužavėjo kinematografinę Europą, iškovodamas pagrindinius prizus prestižiniuose Leipcigo ir Amsterdamo kino festivaliuose, Europos Kino Akademija jį nominavo "Europiniam Oskarui" kaip geriausią metų dokumentinį filmą, o Lietuvoje jam už šį filmą buvo suteikta Nacionalinė premija bei Lietuvos kinematografininkų sąjungos prizas už geriausią 2005 metų lietuvišką filmą.

"Filmas savo pasakojimo jėga prilygsta dokumentinio kino testamentui",- taip apie filmą atsiliepė Leipcigo festivalio žiuri komisija, jam skyrusi "Auksinio balandžio" apdovanojimą.

"Matelis nieko nereikalauja - tik pažvelgti  už savo asmeninio pasaulio ribų. Filmas priverčia tai padaryti. Ir atitraukti žvilgsnio nuo tos šviesos jau neįmanoma. Ji akina, yra sunki, bet jaudina taip, kaip nejaudino ir nejaukė asmeninio pasaulio, ko gero, nė vienas pastarojo dešimtmečio lietuvių dokumentinis filmas", - taip apie šį filmą R.Paukštytė rašė "Literatūroje ir mene".

Kino vakaro metu, diskutuojant su režisieriumi, bus siekiama pažvelgti į Arūno Matelio kūrybą bei pasidalinti mintimis apie autoriaus ir kino kūrinio santykį. Renginį veda Rūta Oginskaitė. Renginio trukmė 2 val. Bilietus galima įsigyti Mokytojų Namuose prieš pat renginį. Bilieto kaina – 3 Lt. (Įėjimas per didžiuosius vartus, per kiemą.)

VšĮ "Meno Avilys"

Platesnė informacija:

tel.: 868050575, 860558471;