siela video the crow

"The Crow" apdovanojimą apgaubė tiršta
įtarimų migla...

Praėjusį penktadienį, lapkričio 25 d. įvykę videoklipų apdovanojimai "Metų vaizdas 2005" neapsiėjo be staigmenų ir neatsakytų klausimų. Daugelis grupės SIELA gerbėjų aktyviai balsavo ir pagrįstai tikėjosi, jog "Metų vaizdo" žiūrovų prizas bus įteiktas klipo "The Crow" kūrėjams. Bet penktadienį minėtas apdovanojimas atiteko sostinės hip-hop kolektyvui G&G SINDIKATAS, tą vakarą pelniusiems dar 2 nominacijas. Galima būtų šią puikią ir nekomercinėje scenoje gerbiamą grupę pasveikinti su laimėjimu, bet ar nebuvo šiuo atveju pasielgta žymiosios jų dainos herojų "Brolių šaunuolių" stiliumi?

 

Po apdovanojimų kyla daug įtarimų, jog "Metų vaizdo" organizatoriai galėjo pasielgti nesąžiningai. Žiūrovų simpatijų prizo likimą turėjo lemti balsavimas internetu, kurio lyderiais nuo pat pradžių tapo SIELA ir G&G SINDIKATAS vaizdo klipai. Grupę SIELA palaikantys žiūrovai buvo itin aktyvūs visą balsavimo laiką ir "The Crow" nė vienai dienai neužleido pirmosios pozicijos. Tačiau likus 3 dienoms iki apdovanojimų, visi rezultatai staiga dingo, o Tango TV tinklapyje nebuvo paskelbtas joks paaiškinimas.

Galima būtų teigti, kad balsavimas internetu nebuvo tinkamai techniškai įgyvendintas, aistringiausi gerbėjai sugebėdavo balsuoti po keletą kartų, tačiau šios taisyklės buvo konkurso rengėjų valioje. Be to, tinklapyje nebuvo skelbta jokių balsavimo taisyklių ar terminų. Prieš tai, kai žiūrovų balsai buvo ištrinti, tarp 35 vaizdo klipų užtikrintai pirmavo SIELOS "The Crow", lenkdamas G&G SINDIKATO kūrinį 300-400 balsų.

Kas nutiko, kad žiūrovų prizas atiteko pastariesiems? Gal paskutinėmis "aklojo" balsavimo dienomis SINDIKATO fanai išties užvertė Tango TV svetainę tūkstančiais naujų balsų? O gal įtikinamiau viską paaiškina tai, kad, pasirodo, balsavimą prižiūrėjo ir už tangomanų kompiuterių vairo sėdėjo ne kas kitas, o grupės G&G SINDIKATAS narys DJ Mamania? Gal apsipratus pop scenoje, nejučia perimamos ir jos žaidimų taisyklės?

Klausimas tikriausiai liks be atsakymo ir be tikrųjų balsavimo rezultatų. Šiais kibernetinės maišaties laikais tai, savaime suprantama, sudėtinga. Savaime suprantama ir tai, kad SIELA nėra madinga pop grupė ir jeigu prizas tektų jai, tai būtų nemenkas akibrokštas prodiuseriams. Juk nuoširdus žiūrovų ir klausytojų balsas dažniausiai reiškia daugiau nei komisijų skirstomi balai. Ir veikiausiai čia nereikalingos staigmenos, už kurių nestovi šou verslo pinigai. Nereikalingos grupės, kurios netelpa į iš anksto suplanuoto "elitinio" "Metų vaizdo" koncerto formatą.

Beje, SIELA lyderio Aurelijaus Sirgedo studija yra prie pat Tango TV montažinių, su konkurso rengėjais ir televizijos darbuotojais muzikantas nuolat draugiškai pasikalbėdavo. Bet vėliau, kai ėmė aiškėti balsavimo rezultatai, jis pastebėjo, jog organizatoriai ėmė vengti bendrauti...

"Bala nematė to prizo, - sužinojęs "Metų vaizdo 2005" rezultatus sakė A.Sirgedas. - SIELA groja jau 15 metų ir nėra jokių prizų gavusi, pagrosim be jų ir dar 15. Man tik apmaudu už grupės fanus, kurie organizavo balsavimus, stengėsi ir tikėjo. Ir staiga prizas dingo iš po nosies, neskelbiant jokių rezultatų. Tikrai nebūtų pikta nusileisti, jei matytųsi jog viskas vyko sąžiningai. Tuo labiau man keista, kad šis atvejis kažkaip susijęs su G&G SINDIKATU - žmonėmis, kuriuos gerbiu, ir kurie patys visad pasisakydavo prieš panašias vadybininkų machinacijas."

Tačiau Aurelijus Sirgedas nutarė savaip atsidėkoti SIELOS gerbėjams už tokį gausų palaikymą ir žada juos nustebinti specialia dovana. Taigi, gruodžio mėnesį klausytojai jų gaus net dvi, nes dar iki Kalėdų turėtų pasirodyti šiuo metu gaminamas naujasis SIELA albumas "Dali", kuriame šalia 10-ies naujų dainų bus ir minėtasis vaizdo klipas.

Pateikiame atsisiuntimui "The Crow" ištrauką:

video
SIELA "The Crow" ištrauka
*.avi - 18.8 Mb
norėdami atsisiųsti, spragtelkite dešinį ir
-save target as-


Klipo "The Crow" filmavimai vyko pernai metų spalį apleistuose Kauno IV-ojo forto požemiuose. Tai vienas nedaugelio Lietuvos grupių vaizdo klipų filmuotas kino juosta. Vėliau kino juosta ryškinta ir redaguota neprikausomoje "Tobi" studijoje Portugalijoje. Klipo režisierius ir operatorius Vitalis Kiselius yra dirbęs su gerai žinomais Lietuvos kino ir teatro kūrėjais, tokiais kaip Š.Bartas, V.Vildžiūnas, E.Nekrošius. Pabaigtas video darbas buvo oficialiai pristatytas festivalyje Kunigunda Lunaria 2005.


dangus : info

 

.