Martyno Meškausko (1974-2002)
darbų paroda

Spalio 24 d. – Lapkričio 5 d.

Vilniaus galerijoje "Akademija"

Jaunas, tragiškai žuvęs (2002.03.30 JAV. Mičigano ežere) lietuvių grafikas, tapytojas, grupės Anubi įkūrėjas, tekstų autorius ir vokalistas. Per savo trumpą, tačiau aktyvų ir pilną ieškojimų  gyvenimą (žuvo būdamas 28 metų) Martynas, dar žinomas kaip Lord Ominous, spėjo sukurti begalę grafikos ir tapybos darbų, kuriuos eksponavo daugiau nei dvidešimtyje parodų, dalyvavo įvairiuose meno ir kultūros projektuose.

Pasak paties Martyno, muzika, dailė ir poezija yra tas pats – menas, o visa, kas yra menas, jam vienodai artima. Todėl apsilankiusieji talentingo menininko atminimui rengiamoje parodoje ne tik išvys eksponuojamus tapybos ir grafikos darbus, bet ir turės galimybę pasiklausyti Martyno kurtos muzikos.

Martyno kūryboje dažni mirties, aistros, nerimo motyvai. Jo personažai neretai įtraukia mus į dialogą, nes jie linkę peržengti tam tikras ribas. Martynas rašė: "jie neišduoda mano gilių sentimentų ir su žiūrovu bendrauja truputį veidmainiaudami. Žiūrovui auginamas riešutas, kurį reikės perkąsti, norint įsisavinti žaidimo taisykles ir suprasti minties finalą."

Parodos atidarymas: Spalio 24 d. 17 val.
Galerija Akademija: Pilies g. 44, Vilnius
Parodos kuratoriai : Ramutė Rachlevičiūtė, Kęstutis Vasiliūnas

Informacija: www.martynasmeskauskas.net