"Amber Tribes" išleistas gruodžio 12 d.

Kone pusmetį trukęs laukimas pagaliau baigtas - oficiali ir galutinė baltiškos modernios muzikos rinkinio "Amber Tribes" išleidimo data yra 2004.12.12. Leidykla Dangus šį reprezentacinį 15 kūrinių rinkinį planavo pristatyti šiemet vasaros pabaigoje, tačiau siekiant aukštos spaudos kokybės ir dar kartą kooreguojant CD turinį, jo realizacijos terminas atidėtas. Mes tikimės klausytojai teigiamai įvertins šio užtrukimo priežasčių sprendimus. O kad "Amber Tribes" iš rudeninio tapo kalėdiniu leidiniu irgi neblogai - tai puiki dovana kiekvienam besidominčiam originalia muzika.

Rinkinyje "Amber Tribes" išskirtinius electronic, ethno, industrial, ambient stilistikos kūrinius pristato 14 projektų iš Lietuvos, bei 1 grupė iš Estijos: Forgotten Sunrise, Donis, McKaras, Atalyja, Zpoan Vtenz, Sedu, Girnų Giesmės, Wejdas, Lauxna Lauksna, Welnakis, Spanxti, A20D, Agyria, Antigonė ir Ensemble SP. Ryškias tiesiogines ir struktūrines sąsajas su archainiu folkloru ir mitologija turintis rinkinys savotiškai tęsia ankstesnės "Dark Fire Dancing" serijos kryptį naujoje plotmėje.

Tuo pačiu "Amber Tribes" praktiškai yra pirmasis konceptualus leidinys, deramu lygiu pristatantis per dešimtmetį susiformavusią unikalią baltiškos darkwave muzikos sceną. Dauguma kūrinių yra sukurti specialiai šiam rinkiniui, bendra jų trukmė 78:21.

Šio CD apipavidalinimui skirtas ypatingas dėmesys. "Amber Tribes" dizainas pasižymi postmodernia estetika, 12 puslapių buklete išsamiai pristatomi visi projekto dalyviai. CD dėžutė turi specialų kartoninį įdėklą su iškirstais runų ženklais. Šio projekto partneris yra žymi K.Mizgirio Gintaro galerija-muziejus.

CD "Amber Tribes" galima įsigyti iš Dangaus už 24 Lt. Nuo pirmadienio (gruodžio 13 d.) jį galite rasti visose "Muzikos Bombos" ir kitose muzikos parduotuvėse.

dangus : info