MĖNUO JUODARAGIS 2005 įvyks!
- nuo lemties nepabėgsi...

Vėl pasikeitimai MJR 2005 istorijoje - šįkart gerokai džiugesni ir, tikėkimės, paskutiniai. Devintasis neofolk/darkwave festivalis Mėnuo Juodaragis ĮVYKS, nepaisant to, kad renginys jau buvo paskelbtas atšauktu. Paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 26-28 dienomis, tradicinis Juodaragis uždegs savo ugnis prie Kernavės, sodyboje, kurioje MJR 2005 buvo planuotas nuo pradžių.

Paskelbus, kad Juodaragis atšaukiamas, organizatorius pasiekė itin audringa festivalio gerbėjų reakcija. Ne vienas renginio lankytojas siūlėsi padėti kuo tik galintis, už ką visiems bičiuliams esame didžiai dėkingi. Dar kartą peržiūrėję visas galimybes, nusprendėme jog MJR turi įvykti. Prie legendinės Kernavės renginys vyks trečiąjį kartą. Prieš tai Verbiškėse ir Sudeikiuose jis vyko taip pat po 3 kartus. Matyt tokia lemtis ir nuo jos nepabėgsi.

Kaip minėta anksčiau, MJR 2005 bus riboto dydžio. Dėl vietos pasikeitimų ir buvusios sumaišties teko atsisakyti anglų projektų SIEBEN bei DUO NOIR, kuriuos pakvietėme į MJR kitais metais. Tačiau likusi planuota programa lieka beveik nepakitusi ir jau papildyta naujais kolektyvais - 9-ojo MJR scenoje pasirodys: HYBRYDS (Be), ROMOWE RIKOITO (Pr), KRATONG (Pr), ÄLYMYSTÖ (Fin), NEVERDICE (Fin), Aistė & grupė SKYLĖ (Lt), KŪLGRINDA (Lt), ŠOVA (Lt), DONIS (Lt), WEJDAS (Lt), GIRNŲ GIESMĖS (Lt), SALA (Lt), SOVIJUS (Lt), LAUXNA LAUKSNA (Lt), GOETHEANUM (Lt), ENSEMBLE SP (Lt), GYS (Lt), DRAMA (Lt), ANDAJA (Lt), DRIEZHAS (Lt), PIEVOS (Lt) ir keletas kitų grupių, taip pat DJ komanda, būgnininkai, amatininkai ir įvairūs menininkai.

Renginio metu bus demonstruojami rinktiniai filmai ir skaitomos paskaitos. Teminės gijos primins iškilaus baltų filosofo Vydūno palikimą ir akcentuos ypatingą gamtosauginės veiklos bei minties aktualumą. Trečiąjį ratą baigiantis 9-asis festivalis taipogi taps savotišku "grįžimu prie šaknų", menant pirmųjų pagoniškų MJR naktų atmosferą.

Privati renginiams pritaikyta sodyba, kurioje vyks Mėnuo Juodaragis 2005, yra už kelių kilometrų nuo tos vietos, kur festivalis vyko pernai. Ąžuolų gausioje teritorijoje yra tvenkinys, dvi pirtys, gera vieta kempingui, įspūdinga Neries panorama ir kt. - manome ši aplinka bus itin tinkama giliai muzikai ir sukurs ne vieną progą papildomiems kameriniams projektams.

Bilietai: - Bilietų skaičius išlieka ribotas - 400 vnt.
- Nauji išsankstiniai bilietai bus atspausdinti ir pradėti platinti nuo rugpjūčio 9 d. 3 dienų festivalio bilieto kaina - 45 Lt. (festivalio dienomis - 50 Lt)
- Įsigiję MJR bilietus anksčiau ir iki šiol jų negrąžinę, bilietus galės pasikeisti naujais ir atgauti kainos skirtumą pirkimo vietose.
- Užsisakyti bilietus internetu galima rugpjūčio 3-19 dienomis.
- Numatoma galimybė įsigyti ir vienos dienos bilietus (tik renginio metu).

Daugiau informacijos bus skelbiama intensyviai atnaujinamoje festivalio svetainėje http://www.mjr.lt

Iki susitikimo. Deiwutiskan,

MJR org