Pirmos žinios apie festivalį
MĖNUO JUODARAGIS 2005

rugpjūčio 26-28 prie Kernavės

Šiemet tradicinis, jau 9-asis festivalis Mėnuo Juodaragis vyks, kaip įprasta, paskutinį vasaros savaitgalį - rugpjūčio 26-28 dienomis - prie Kernavės. Tačiau tai bus kita vieta, nei pernai. Taip pat Mėnuo Juodaragis šiemet pastebimai skirsis nuo pastarųjų kelių metų festivalių - jis bus maženis savo auditorija, nors tiek pat turtingas programa.

Surengti 9-ąjį festivalį mažesniu masteliu paskatino keletas priežasčių, viena kurių yra tai, kad iki šiol nežinome, ar gausime nors minimalią paramą iš kultūros organizacijų ir rėmėjų. Taip pat manome, kad mūsų MJR komandai šiemet reiktų turėti kiek daugiau vasaros ir pradėti rengti festivalio 2006-ųjų metų projektą, kuriam esame rimtai nusiteikę. Festivalio dydį apriboja ir tai, kad sodybos, kurioje vyks Mėnuo Juodaragis 2005, renginių erdvės turi talpumo ribas. Taigi, šiemet į festivalį bus parduotas ribotas bilietų skaičius - 300 vnt.

Trečiąjį ratą baigiantis 9-asis festivalis taipogi taps savotiškų "grįžimu prie šaknų", prisimenant pirmųjų Mėnuo Juodaragio naktų atmosferą prie ežero Verbiškėse, Molėtų apylinkėse. Renginio programa pirmiausia ir bus skirta tiems žmonėms, su kuriais šis susibūrimas gimė. Užsienio svečių irgi bus, ir pakankamai garsių. Numatome pakviesti grupes iš Anglijos, Belgijos, Ukrainos, Karaliaučiaus ir Latvijos. Didžioji dalyvių dalis bus paskelbta per artimiausias savaites. Didžiąją programos dalį sudarys folkloras, neo-folkloras, tribal, post-industrial, elektroninė ir neo-klasikinė muzika.

Privati renginiams įrengta sodyba, kurioje vyks Mėnuo Juodaragis 2005, yra už kelių kilometrų nuo tos vietos, kur festivalis vyko pernai. Miškingoje sodyboje yra tvenkiniai maudynėms, kelios pirtys, puiki vieta kempingui, paslaptingi gamtos labirintai, aukšta Neries panorama, grynas oras ir daug ąžuolų :) Manome, kad pakankamai įdomi renginio aplinka sukurs ne vieną progą papildomiems kameriniams projektams.

Preliminariai planuojame, kad visi 300 bilietų bus visoms trims dienoms ir juos bus galima įsigyti iš anksto. Trijų dienų kaina - 70 Lt. Tai dvigubai didesnė kaina, nei pernai, bet ji yra tokia, kokios reikalauja gera nemasinio renginio kokybė. Galbūt nemažai daliai išaugusios Juodaragio publikos tai per brangu, bet tikimės ištikimi festivalio lankytojai, draugai ir fanai įvertins ką skelbs MJR programa. Nors renginys "mažesnio kalibro", jo įprastos sąnaudos nedaug tesumažės.

Bilietus tikimės pradėti platinti nuo liepos 1-osios dienos, juos bus galima rezervuoti ir įsigyti iš Lietuvos ir užsienio internetu arba tradicinėse platinimo vietose. Daugiau informacijos ir detalių bus netrukus paskelbta atnaujinamoje MJR festivalio svetainėje. E-mail pasiteiravimui - <mjr @dangus.net>;

En Prabutiskan!

festivalio organizatorių vardu,
ugn