fusedmarc

 

DEPECHE MODE gerbėjų suvažiavime gros grupės
iš trijų šalių

2005 m. gegužės 28 d. rengiamas jau trečiasis tarptautinis DEPECHE MODE gerbėjų suvažiavimas Lietuvoje. Šio įvykio rengėjai - Lietuvos DM gerbėjų klubas "101" - kviečia visus, senus ir jaunus, neabejingus legendinės grupės muzikai ir visai "depeched" kultūrai. Suvažiavimas ir intriguojantis koncertas vyks naujame gyvos muzikos klube "Tamsta", įsikūrusiame Vilniaus senamiestyje.

Pagrindinis DM gerbėjų suvažiavimo akcentas - progresyvios elektroninės muzikos koncertas. Šiais metais tradiciniu tampusiame renginyje dalyvaus trys grupės - iš Lietuvos, Rusijos bei Baltarusijos. Prieš ir po koncerto norinčių pašokti lauks elektroninės muzikos diskoteka su legendinėmis legendinių DEPECHE MODE dainomis. Pasak organizatorių, tai bus muzikinis renginys, kuriame originali muzika bei vaizdo projekcijos sukurs nepamirštamą įspūdį.

Koncerte gros sensacija vadinama grupė iš Lietuvos - FusedMARc. Muzikos kritikai pripažįsta, jog ši grupė - vienas įdomiausių šių dienų muzikinių projektų Pabaltijyje. FUSEDMARC (foto viršuje) kuria lietuvių scenai neįprastą modernios ir emocingos muzikos srautą, kurį galima vadinti "alternative electronic" - čia vyrauja užburiantis moteriškas vokalas, kūną virpinantys gitaros rifai, groove-box generuojama garso jūra ir gyvų būgnų dūžiai. FUSEDMARC pasirodymai - tai ir estetinio pasitenkinimo vyksmas, kurio metu VJ Syrtha gyvai miksuoja video instaliacijas. Pakankamai jaunas projektas jau spėjo įgyti sceninės patirties keliose šalyse. Nemažų liaupsių susilaukė ir debiutinis grupės EP, įrašytas Olandijoje - jį rasti ir atsisiųsti galima iš oficialaus kolektyvo tinklapio http://www.fusedmarc.com/

dviženije

Maskvos grupė DVIŽENIJE - viena garsiausių pastarojo meto Rusijos elektroninės muzikos atstovių. Nuo kūrybos pradžios 1997 m. duetas laikosi klasikinės synth-pop krypties ir yra išleidę 2 oficialius albumus - "1"  ir "Mir dlia dvojix". DVIŽENIJE didžiausio palaikymo susilaukė iš DEPECHE MODE gerbėjų, 2004 m. Maskvoje jie koncertavo su žymia vokiečių grupe MELOTRON. Naujose rusų grupės dainose persipina elektronikos, gitarų ir mušamųjų garsai. Vilniuje klausytojai išgirs tiek senas, tiek naujas DVIŽENIJE dainas, taip pat grupė yra paruošusi ne vieną DM koverį ir specialias vaizdo projekcijas.

Gudų projektas LOGIKA METRO elektroninę muziką propaguoja jau gerą dešimtmetį, nors oficialiai grupė pradėjo egzistavimą nuo 2001 m. Šiandien tai stipriausias synth-pop kolektyvas Baltarusijoje, savo diskografijoje turintis du neoficialius albumus: "Inheritence for next generation" (2001) ir "Stress Ataka" (2002). LOGIKA METRO kompozicijos grojamos daugelyje internetinių radijo stočių, o atskiri kūriniai pasirodė elektroninės muzikos rinkiniuose Gudijoje, Rusijoje, Niujorke. Beje, LOGIKA METRO Lietuvoje jau viešėjo du kartus - koncertavo klube "Vault".

III-iojo DM suvažiavimo pradžia - 19.00 val. Bilietus, kainuosiančius 15 Lt, bus galima įsigyti prieš renginį klube "Tamsta". Organizatoriai taip pat užsimena, jog renginyje pageidautina Depeche Mode stiliaus apranga. Daugiau: http://www.depechemode.lt/

dangus : info