Multimedijos meno ir muzikos projekte ”Gyvoji grafika”- spontaniški vaizdo ir muzikos dialogai
2005 gegužės 14 d., M.Žilinsko dailės galerija, Kaunas

Gegužės 14 dienos vakarą M.Žilinsko dailės galerijoje “lenktojoje” salėje Šiuolaikinio meno informacijos centras pristatys spontanišką bei nenuspėjamą multimedijos meno ir muzikos reginį “Gyvoji grafika”. Renginys įtrauktas į tarptautinį projektą “Muziejų naktis”, kuriame dalyvauja 1150 muziejų visame pasaulyje, tame tarpe Andora, Malta, Rusija ir kitos šalys .

ŠMIC ir Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus taipogi įsijungė į šią akciją ir pasiūlys visą pluoštą renginių visuomenei, turiningai, originaliai ir maloniai praleidžiant vakarą muziejaus erdvėse. Be multimedijos meno ir muzikos renginio, čia dar vyks tarptautinė floristų fiesta, “Galerijos kinas” pasiūlys vakarinį seansą (bus rodomas 1987 metų kino filmas "Dangus virš Berlyno").

 

“Gyvoji grafika” – spontaniškas, improvizacijos ir netikėtumų pilnas reginys, primenantis apie artėjantį IV-ąjį multimedijos meno ir muzikos festivalį “CENTRAS5”, kuris vyks Kauno Paveikslų galerijoje šių metų rugsėjo viduryje.

Renginyje “Gyvoji grafika” pasirodys menininkai bei muzikos atlikėjai iš Kauno ir Vilniaus ypatingai įvairūs savo stiliumi, meninių projektų atlikimo priemonėmis ir profesijomis. Publikai pasirodys bendram nematytam projektui susijungęs garsaus Kauno fotografo Gintaro Česonio ir DJ Jonine duetas, žymi tapytoja Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, vėl į video menus ir į Kauną laikinai sugrįžęs Saulius Paliukas, legendinis projektas GIRNŲ GIESMĖS ir stiklo menininkas Linas Labanauskas, audiovizualistai RÜTRÜT, jazzrock grupė KONTAKTAI bei vitražistas Artūras Rimkevičius bei grafikė Auksė Petrulienė ir Tomas Genevičius su projektu Opus Nr. 30 “Manęs neuž***sit!”, pareiškė ištvermingas zuikis”.

Vakaro atmosferą ir muziejaus erdves garsu užpildys DJ Marulis (Grupė prostitutė).

Vieta: M.Žilinsko dailės galerija, Kaunas, Nepriklausomybės a. 12
Vakaras prasideda: 17:00
Bilieto kaina: 10 Lt
Veiks baras.
Org: ŠMIC

Daugiau info: smic.lt