Portalas Ferrum.lt atnaujino savo veidą

Po beveik trijų egzistavimo metų, gerokai išsiplėtus turinio apimčiai ir užmanymams, sunkiosios muzikos portalas Ferrum (www.ferrum.lt) pakeitė savo veidą. Atnaujinta ne tik internetinio puslapio išvaizda, tačiau ir visa valdymo bei navigacijos sistema.

Be akivaizdaus dizaino ir logotipo pasikeitimo ir ne tokios akivaizdžios, bet labai svarbios turinio valdymo metamorfozės, naujajame Ferrume lankytojai atras ir kitų naudingų patobulinimų. Tai - globalus vartotojų prisijungimas, visų rašinių komentavimo galimybė ir paieška svetainėje. Šios funkcijos palengvins bet kurio lankytojo pastangas surasti jam reikalingą informaciją apie mėgstamą grupę, aplankytą renginį ar išgirstą albumą.

Taip pat pristatoma ir keletas naujų rubrikų. Skyriuje [Grupės], kuris bus nuolat pildomas ir tobulinamas, galima rasti išsamios informacijos apie daugelį Lietuvos sunkiosios muzikos grupių, egzistavusių seniau ir jau gerokai primirštų ar vis dar aktyviai besireiškiančių mūsų šalies scenoje. [Renginių] kalendoriaus atsiradimas buvo ne šiaip papildomas elementas, o neišvengiama būtinybė, taigi nuo šiol tiek lankytojams, tiek ir svetainės redaktoriams bus paprasčiau susigaudyti ir atsirinkti reikalingą informaciją apie tam tikru laikotarpiu vykstančius renginius. [Nuorodų] skiltis atnaujinta naujais resursais, be to, naudingas nuorodas lankytojai galės siūlyti ir patys. Visų portalo naujovių vardinti greičiausiai ir nereikia, kad nebūtų atimtas jų atradimo malonumas.

Angliškoji Ferrum portalo dalis, kuri bus skirta tiek portalo veiklos, tiek ir lietuviškų grupių veiklos pristatymui, dar bus tobulinama ir pildoma. Kol kas joje galima rasti tik svarbiausią informaciją apie Ferrum komandą, organizuotus renginius ir keletą pristatomų lietuviškų grupių su jų pateikta legalia kūryba mp3 formatu. Portalo redaktoriai tiki, kad ši skiltis ateityje taps svarbiu Lietuvos sunkiosios muzikos scenos pristatymu užsienio leidybos bendrovėms ir koncertų organizatoriams.

Ferrum portalas buvo įkurtas 2002 m. gegužės 16 d. kaip sunkiosios muzikos gerbėjų klubo "MetClub" mėginimas gaivinti jų mėgstamos muzikos sceną. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio portalas Lietuvoje, kuris augo, tobulėjo, plėtėsi ir šiandien yra laikomas didžiausiu sunkiosios muzikos tinklalapiu šalyje.

www.ferrum.lt