TrollHut Studio – naujai prieinama internete

Nepriklausoma vaizdo ir garso įrašų montažinė TrollHut Studio pristato naujo veido internetin ę svetainę su visais savo darbais. Š ių met ų kovo m ėnes į vykusiame trumpametra ži ų film ų festivalyje "Pravda" ši netradicinio meno studija su savo ‘keistais’ filmukais laim ėjo antr ą ir penkt ą vietas i š daugiau nei šimto kūrėjų sąrašo.

TrollHut veikla prasidėjo 1994 metais, kuomet buvo įrašyti vilniečių projekto THAUMATURGE (industrial garsų užuomazgos), gitarinės psichodelikos eksperimentuotojų MIXCOATL ir RAUNIJAS 1996 (darkwave) įrašai. Studijai vadovauja Lietuvos alternatyviosios kultūros pasaulyje gerai žinomas kūrėjas Evaldas Babenskas - Trolis, grojantis keletoje grupių ir projektų.

Studijos video klipai ir trumpametražiai filmai dažniausiai buvo pristatomi alternatyviuose festivaliuose, renginiuose ir skleidžiami virtualiai. TrollHut darbai ne kartą buvo įvertinti profesionalų ir mėgėjų – 2003 metais Alternatyvios scenos apdovanojimuose projekto TROLIS & THE GIBERLINGERS vaizdo klipas "Lightyear" buvo pripažintas geriausiu multimedia darbu šalies underground'e. O praėjusių metų pabaigoje tose pačiose nominacijose visa Evaldo Trolio veikla buvo apdovanota "Baltojo Velnio" prizu "Už nuopelnus scenai".

Nestokojanti originalių idėjų ir netikėto požiūrio į realybę TrollHut Studio žada susukti pilnametražį filmą. Kiek užtruks jo filmavimas ir montavimas priklausys nuo paties kūr ėjo noro ir entuziazmo, bei r ėm ėj ų. Mat ne pelno siekianti montažinė kuria tik iš idėjinių paskatų ir dažniausiai yra finansuojama paties Trolio.

Sekite Trollhut.net naujienas ir būsite kaskart smagiai "pastebinti".
Studijos tinklapį rasite adresu: http://www.trollhut.net/

TrollHut ir Dangaus informacija