Legendiniai BIX užbaigs "Rock Front'o" ciklą

Ateinantį penktadienį, kovo 18 dieną klube "Tango arena" Vilniuje vyks baigiamasis ciklo "Rock Front" koncertas. Jo metu pasirodys viena žymiausių Lietuvos roko grupių - BIX. Savo koncertinę veiklą pradėję 1987 metais, jau beveik du dešimtmečius BIX'ai lieka ištikimi savitam stiliui, kurį vertina tiek vyresni muzikos klausytojai, tiek jaunoji karta. Ši komanda yra išleidusi 7 albumus ir, pasak nuolat energija trykštančio grupės lyderio Samo, iki šiol turinti tiek minčių ir idėjų, kad užtekts dar ne vienam albumui .

BIX taip pat yra didžiausią koncertinę patirtį užsienyje turinti Lt grupė - joks kitas lietuvių kolektyvas nėra surengęs tiek koncertinių turų užsienyje. Pažymėtina tai, kad svetur BIX koncertuoja toli gražu ne vien emigrantams tautiečiams, o įvairiai gerą muziką mėgstančiai publikai. Šis kolektyvas grojo su daugeliu žymių Vakarų muzikantų - NOIR DESIRE, POGUES, B.B King'u ir t.t., prieš kelioliką metų BIX pasirodymą yra apšildžiusi net kultinė NIRVANA su Kurt Cobain'u! Be to BIX yra gerai žinomi ir Rusijoje - koncertavo su su Borisu Grebenščikovu, NAUTILUS POMPILIUS, V.Cojumi ir grupe KINO, DDT, BRIGADA S ir kitais rusų asais. Šiuo metu BIX koncertuoja retai, nes ruošiasi naujojo albumo įrašymui.

"Rock Front" vakarėlių ciklo metu "Tango arenoje" pasirodė tiek jauni, tiek jau spėję išgarsėti kolektyvai - THE SKYS, ARBATA, BITĖS, BEKEŠO VILKAI, SPORTAS, LEMPA, AXIS, RUINATION, ATALYJA, STEREOTIPAI, BRAINERS, MOUNTAINSIDE, PEPPERLAND, KAYA, IN CULTO, REBELHEART, IŠJUNK ŠVIESĄ, ROAD BAND, o taip latviai JANES UNIT ir suomiai LAPKO.

Taigi, nesenstantys lietuviško roko veteranai BIX užbaigs šį šaunų roko ciklą. Taip pat šio vakaro metu klausytojai turės galimybę įsigyti BIX albumą "7", kuris buvo išleistas Vakarų rinkai ir iki šiol Lietuvoje nepardavinėtas.

angus : info