IVTKYGYG tęsia muzikinę veiklą

Ilgiausiai gyvuojanti Lietuvos avangardinės muzikos grupė IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU atsigauna po grupės vokalisto Baro mirties ir praneša, jog tęs muzikinę veiklą. Žymaus projekto įkūrėjas Artūras 'Baras' Barysas mirė šių metų sausio 27 dieną. Nuo sausio 29-osios grupė buvo užsisakiusi studiją ir turėjo pradėti naujo albumo įrašus. Po netekties šių planų teko atsisakyti, tačiau IVTKYGYG kolektyvas pasiryžęs nesustoti ir įamžinti naujus kūrinius iki vasaros.

Šiuo metu IVTKYGYG papildė naujas muzikantas - gitaristas, kurio asmenybės likę grupės nariai nenori atskleisti, kol šis neįsitvirtino projekto sudėtyje. Vokalisto pareigas laikinai perėmė bosistas Gediminas, iki šiol ne kartą pavadavęs Barą koncertuose. Nenuspėjamos muzikos kūrėjai rengiasi realizuoti ambicingą sumanymą - išleisti įspūdingų projektų su skalbimo ir siuvimo mašinomis įrašus DVD formatu. Pasak grupės vadybininko Vidmanto Laurinavičiaus, šio albumo įrašai turėtų prasidėti balandį. Kūrinius įrašyti ir prodiusuoti sutiko žinomas nekomercinių menų kūrėjas Trolis.

Be minėtojo DVD, grupė taip pat ruošiasi publikuoti kelis audio CD, visų pirma norima perleisti ankstyvuosius demonstracinius IVTKYGYG įrašus ir antrąją albumo "Proginė muzika" dalį. Taip pat muzikantai galvoja apie kitą DVD, kuriame turėtų būti 18 grupės vaizdo klipų ir kitą istorinė medžiaga.

Šiais metais IVTKYGYG žada atsidėti video kūrybai ir įrašams, gyvų pasirodymų kol kas nenumatoma. Tačiau yra vilties, kad siuvimo mašinų projektas bus įtrauktas į "Kunigunda Lunaria 2005" programą.

dangus : info