Kovo 18 d. pristatomas ilgai lauktas
SAPROPHYTES albumas

Kovo 18-osios vakarą geriausia 2004-ųjų Lietuvos Gothic grupe pripažinta SAPROPHYTES kviečia į naujojo albumo "Marionette" pristatymą - makabrišką tamsos pasaką, apgaubsiančią aukštas sostinės klubo "Mulen Ružas" erdves įtaigia ir mįslinga atmosfera. Debiutinis SAPROPHYTES darbas dedikuojamas pernai rudenį žuvusiam grupės gitaristui, Marijono broliui Genadijui Savickiui. Šio CD pasirodymo grupės gerbėjai laukė jau ilgą laiką.

Prasiskleidus raudonai užsklandai, paslaptingoje žvakių šviesoje bus pradėtas užburiantis "Marionette" pasakojimas: aidint varpo dūžiams iš tamsos išnirsiantys šešėliai bei nakties tylą skodžiantis gitarų skambesys taps pirmosiomis vakaro natomis - tai preliudas į tragediją... "You still feel the power of darkness... It‘s hopeless to run away..." - šnara frazės iš SAPROPHYTES albumo.

Paprašytas trumpai apibūdinti naująjį albumą bei jo pristatymo idėją, grupės vokalistas Marijonas Savickis komentavo: "Albumas ypatingas tuo, kad jame apdainuojamas vieno žmogaus pasaulis, tai lyg maža pasaka, kurioje ironizuojamas vampyrizmas ir kartu juo savotiškai žavimasi. Kiekvienas tikriausiai suvoks šį pasaulį skirtingai - taip ir turėtų būti! "Marionette" muzika, kaip ir žodžiai, atspindi nuotaikų kaitą, juose pilna dviprasmybių. Tai tarsi narkotikai nugramzdina klausytoją į tamsą, kurioje jis randa besiskleidžiančią šviesą..."

Albume "Marionette" įamžintos 10 gotikinės death rock stilistikos dainų, kurias SAPROPHYTES kūrė ketverius metus ir pernai metų gale įrašė sostinės studijoje "Tamsta". Šių dainų esmę klausytojai dar geriau supras pasklaidę gan ištaigingą ir menišką 28 puslapių CD knygelę "...the little story". Visą albumo apipavidalinimą kūrė pats Marijonas Savickis. Grupės gerbėjai kartu su profesionaliai išleistu CD galės įsigyti ir ypatingų SAPROPHYTES marškinėlių bei kitos atributikos.

Koncertas su teatralizuotais elementais nebus pirmasis SAPROPHYTES biografijoje - įvairias netradicines išraiškos formas grupės muzikantai yra pritaikę per pasirodymus gimtojoje Pabradėje. Tačiau kovo 18 d. vaikinai laukia su nekantrumu ir jauduliu - jų šou pirmąkart bus skirtas platesnei auditorijai. Prezentacijoje taip pat dalyvaus vienos žymiausių Lietuvos gotikinės scenos grupių - MANO JUODOJI SESUO ir XESS.

Grupė SAPROPHYTES savo muzikinį kelią, kurį žymi jau daugiau nei 40 koncertų, pradėjo 1998 m. Pabradės miestelyje. Pirmieji grupės pasirodymai debiutuojančių grupių festivalyje "Naujas Kraujas 2001", koncerte "Geležinė pilis" (2001) netrukus peraugo į dalyvavimą pripažintuose šios muzikos srities renginiuose - "Velnių malūnas" (2002, 2003, 2004), "Tamsa šnabžda" (2003), "Kunigunda Lunaria 2004" ir kt. Kolektyvas taip pat pasirodė norvegų grupių MORTIIS ir SUSPERIA Europos turo "The Unlimited Grudge 2004" koncerte Vilniuje.

Konkurse "Durys 2004" SAPROPHYTES buvo pripažinti geriausiais alternatyvios scenos atstovais, o kalėdiniame festivalyje "Velnių malūnas" buvo apdovanoti kaip Geriausia 2004 m. Gothic grupė Lietuvoje. Sparčiai populiarėjančios grupės klausytojasi jau greitai bus pakviesti apsilankyti oficialioje SAPROPHYTES svetainėje internete: www.saprophytes.lt.

Plieskiančios energijos ir melodingumo nestokojantys SAPROPHYTES pasižymi ir ypatingu polinkiu tamsiai, elegantiškai romantikai. "...Tragedija artėja neapsakomu greičiu, lempos ugnelė spurda kažką nujausdama ir voras ant savo siūlo lėtai leidžiasi į ugnį, supynęs gražiausią pasaulyje voratinklį. Vėlei kaip prieš 1000 metų, lūpomis liesime baltą velvetą, tik tai bus jau amžinai..." - nuojautomis dalinasi tekstų autorius Marijonas. Jis ir visa grupė tikisi, kad rengiamas pasirodymas bus toks pat įtaigus ir savitas, kaip ir visas "Marionette" albumas. Belieka atvykti ant Tauro kalno ir tapti šios neeilinės nakties stebėtojais...

Koncerto pradžia 19.00 val. Bilieto kaina 15 Lt, su skrajute - 12 Lt.

dangus : info