Lenkai BEHEMOTH vėl koncertuos Vilniuje

Balandžio 1 dieną Vilniuje, klube "Mulen Ružas" koncertuos kraštutinio death/black metalo grupė iš Lenkijos – BEHEMOTH, pristatysianti savo naujausią albumą "Demigod". Pirmojo balandžio savaitgalio koncertai Baltijos šalių sostinėse yra pasaulinio "Demigod" turo dalis – lenkų grupė šiuo metu intensyviai turuoja tiek Europoje, tiek ir už Atlanto.

Išskirtiniame pavasario koncerte taip pat dalyvaus dvi beveik legendinės lietuviškos grupės: mistinį black/death metalą išpažįstantys kauniečiai NAHASH, bei kraštutinio death metalo šalininkai iš Vilniaus BURYING PLACE, o taip pat svečiai iš Estijos - energingu thrash/death metalu alsuojantys HUMAN GROUND. "Ypatingai solidi grupių parinktis atima bet kokią galimybę spekuliuoti šio renginio rimtumu – tokios atsakingos melagių dienos Tauro kalno epicentras, matyt, dar neregėjo." - teigia koncertą rengiančios organizacijos "Ledo Takas" vadeiva Tadas Kazlauskas.

2003 metų rugsėjo 7 dieną BEHEMOTH jau lankėsi Vilniuje, savo energingu šou įtikinę ne vieną skeptiškai nusiteikusį kritiką. Ir po šio įsimintino koncertoBEHEMOTH yra itin aktyvūs, ypač koncertuose: per pastaruosius pusantrų metų jie apskrido kone visą pasaulį, surengdami devynis turus, besidalindami sceną su NILE, SUFFOCATION, PANDEMONIUM, KING DIAMOND, KRISIUN, INCANTATION, RAGNAROK, PUNGENT STENCH, HYPNOS, SIX FEET UNDER ir daugybe kitų grupių. Kai kurie faktai išties įspūdingi: šių metų sausio 22 dieną koncertu Londone baigėsi Anglijos turas, o sausio 23 dieną jie jau pradėjo kito intensyvaus turo pasirodymus JAV. Sujudimą sukėlė ir naujausias lenkų albumas "Demigod", pasirodęs praėjusių metų spalį, ir jau spėjęs dvigubai viršyti iki tol sėkmingiausiu komercine prasme laikyto " Zos Kia Cultus" albumo pardavimų rezultatus.

BEHEMOTH pasiekimus įvertino ir prestižinio britų metalinės muzikos žurnalo "Terrorizer" skaitytojai - geriausių 2004 metų koncertinių metalo kolektyvų kategorijoje lenkų kolektyvas pelnė ketvirtą vietą. Naujausias BEHEMOTH albumas "Demigod" taip pat pateko į geriausių 2004 m. albumų dešimtuką.

BEHEMOTH susikūrė 1991 metais ilgamečio grupės lyderio Adamo Darskio, žinomo Nergalo pseudonimu. 1995 metais išleistas pirmasis pilnas albumas "Sventevith", o dar kitus trejus metus pasirodė ir du nauji diskai, galutinai suformavę grupės stilių. Iš pirmykščio pagoniško black metalo pamažu pereita prie labiau bekompromisinės, gilesnės ir intensyvesnės black/death kūrybos. 1998-ųjų " Pandemonic Incantations" galima drąsiai vadinti pirmuoju rimtu BEHEMOTH iššūkiu pasaulinei metalinės muzikos visuomenei, o tuoj po to pasirašius sutartį su solidžia Italijos leidykla Avantgarde Music, ir po metų išleistą "Satanica" – galingu išsiveržimu į sunkiosios muzikos elitą.

Estai HUMAN GROUND iš rūsių išlindo vos prieš pusmetį, kai ilgus metus sunkią muziką grojantys patyrę muzikantai, dalyvavę FORGOTTEN SUNRISE, LOITS, IGNORABIMUS, FLYTRAP veikloje, pateikė trijų dainų demo įrašą, nustebinusi sunkiosios Baltijos muzikos mylėtojus. Bene energingiausia regiono grupė groja greitą ir užvedantį thrash/death, o esminiu akcentu laikomas smagaus gerklinio balso savininkės Pille dainavimas, kurį neabejotinai įtakoja žaviosios ARCH ENEMY dainininkės Angelos Gossow.

Paskutinįsyk Vilniuje NAHASH grojo prieš metus. Kruopštumu ir kryptingu tikslo siekimu pasižymintys muzikantai per tuos metus baigė kurti būsimo albumo medžiagą, kurią dabar įrašinėja, ir kurios dar negirdėtus fragmentus pateiks klausytojams savo pasirodyme.

Vis tvirčiau scenoje besijaučiantys brutalaus death metalo veteranai BURYING PLACE tik prieš tris mėnesius vėl pradėjo groti koncertuose po dešimties metų pertraukos, ir, atrodo, yra kupini ryžto atsigriebti už ilgametį letargą. Belieka laukti ir ilgai žadamo studijinio įrašo.

Koncerto pradžia – 20.30 val., durys žiūrovams atveriamos 19.30 val. Bilieto kaina – 30 Lt. Netrukus bus atidaryta oficiali renginio svetainė internete.

Ledo Takas info