Konkursas "Euro Rock Vilnius 2005"

2005 metų kovo mėnesį Vilniaus klube "Tango arena" įvyks konkursas "Euro Rock Vilnius 2005", kurio nugalėtojams suteikiama teisė dalyvauti tarptautiniame muzikos seminare "Euro Rock" Duisburge (Vokietija). Šiemet konkurso prizinį fondą papildė dar vienas svarus apdovanojimas. Antrą vietą užėmusi grupė vyks į Gdanską (Lenkija), kur drauge su kitų Europos šalių jaunais muzikantais dalyvaus asociacijos "EURO<26 Lenkija" 10-ojo gimtadienio šventiniame koncerte "Colors of Europe".

Organizatoriai kviečia jaunus muzikos kolektyvus išbandyti savo jėgas ir sudrebinti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio scenas. Norintys dalyvauti konkurse iki vasario 21 dienos turi užpildyti dalyvio anketą bei pateikti 3 dainų demonstracinius įrašus. Konkurse gali dalyvauti roko grupės, kurių narių amžius yra nuo 16 iki 26 metų, dalyviai negali būti sudarę sutarčių su muzikos verslo įmonėmis, grupės nariai negali būti dalyvavę ankstesniuose „Euro Rock“ seminaruose. Daugiau informacijos apie konkursą bei dalyvavimo sąlygas galima rasti oficialioje konkurso interneto svetainėje www.zona.lt/eurorock

Konkurso antros vietos laimėtojai gegužės mėnesį dalyvaus jaunimo muzikos seminare Gdanske (Lenkija) bei atstovaus Lietuvą seminaro uždaromajame koncerte "Colors of Europe". Šio koncerto dalyvių kūriniai bus paskelbti "Euro<26 Lenkija" interneto svetainėje, vyks geriausios dainos rinkimai, o nugalėtojams bus įsteigtas specialus prizas.

"Euro Rock Vilnius 2005" nugalėtojai, drauge su jaunais muzikos kolektyvais iš Vokietijos, Olandijos bei Didžiosios Britanijos, dalyvaus vieno žymiausių gitaros pedagogų bei legendinio Vokietijos roko muzikanto Peterio Buršo (Peter Bursch) bei Duisburgo savivaldybės kultūros skyriaus organizuojamame seminare "Euro Rock 2005". Čia vyksta geriausių Europos ir JAV muzikos pedagogų bei vadybininkų paskaitos, praktiniai užsiėmimai, individualios ir grupių repeticijos, diskusijos apie muzikos kultūrą ir verslą, koncertai klubuose, miesto šventėse. Pernai seminaro programą papildė koncertai Olandijoje bei Didžiojoje Britanijoje. "Euro Rock" atstovas viešoji įstaiga Muzikos Zona tikisi, kad šiemet po seminaro organizuojamos gastrolės vyks ne tik Olandijoje ir Didžiojoje Britanijoje, bet ir Lietuvoje.

"Euro Rock" seminarai Duisburge vyksta jau tryliktus metus. Iki 1997 metų Lietuvą atstovaudavo „Pačių blogiausių grupių festivalio“ nugalėtojai, vėliau organizatoriai atrinkdavo dalyvius savo nuožiūra. Pernai pirmą kartą surengtas konkursas "Euro Rock Vilnius 2004" susilaukė gerų atgarsių ir tapo paskata jį vėl surengti.

"Euro Rock" seminaruose Lietuvą yra atstovavę BOVY su Marijonu Mikutavičiumi, EMPTI, DR.GREEN, MERLIN, SH.., BITĖS, RELANIUM, IR ir kiti.

Daugiau informacijos: www.zona.lt/eurorock, www.euro26.lt, www.euro-rock.de

Zona informacija