Pristatome Ekishnugal Records leidinius

Dangus pradėjo bendradarbiauti su Australijos originalios muzikos leidykla Ekishnugal Records ir pristato Lietuvoje jos leidinius. Ekishnugal (Mėnulio šventyklos pavadinimas Babilono mitologijoje) veiklos mintis remiasi bendradarbiavimu su įgudusiais garso kūrėjais ir atlikėjais neiškraipytos neo-klasikinės ir ambient/industrial muzikos erdvėje. Leidykla akcentuoja kūrybos kokybę ir savitą konceptualų apipavidalinimą. Šiuo metu Dangaus kataloge galite rasti du pirmuosius Ekishnugal Records leidinius:



ARTEMIS - Asphodel
- CD
Romantiškos, melancholiškos neo-klasikinės kompozicijos ir sodrios orkestruotės, kurias puošia dangiškas Louisa John Krol balsas. Ši įstabi Australijos dainininkė ir muzikantė, bendradarbiaujanti su Prancūzijos leidykla Prikosnovenie, pastaraisiais metais talkino Stoa, Matthias Grassow, Daemonia Nymphe, Hungry Lucy ir kitiems projektams. Vaiduokliška poezija ir charizmatiškos viduramžių melodijos albume "Asphodel" atspindi nusivylimą ir tuštumą, sapnus kupinus grožio ir liūdesio. Įtakota senovinių giesmių, romantizmo ir klasikinės kamerinės muzikos, Artemis stilistika artima Ophelia's Dream, Arvo Part, Dargaard, Autumn Tears kūrybai.



COCYTUS - Dtxenioutha
- CD

Tai gūdi ambientinė kelionė per apniukusią, pilką žiemos karalystę, kurioje sklaidosi vilčių pelenai ir vienatvė dainuoja laidotuvių giesmę, lydimą tolumoje skambančių bažnyčios varpų. Kerintys gilaus garso peizažai su ataidinčiais okultiniais šnabždesiais ir ritualų garsais, - svaigus daugiasluoksnis gruodo unisonas, idealiai tinkantis atšiaurioms, mąslioms naktims. Cocytus kūryba lyginama su Raison d'Etre, Lustmond, Vidna Obmana.



Šių CD pavyzdžius galite atsisiųsti iš:
http://www.ekishnugal.com/sounds.htm

Dangus
Foreign CD katalogas