Romuva kviečia rinkti parašus

Baltų tikėjimo bendruomenė Romuva pradės rinkti parašus siekiant įteisinti Senovės Baltų tikėjimą kaip tradicinę religiją Lietuvoje. Parašų rinkimo akcija bus siekiama įgyvendinti siūlomą Konstitucijos pataisą, kuriai labiausiai priešinasi katalikų hierarchai.

Romuvos išplatintame parieškime sakoma: "Mūsų protėviai turėjo savo tikėjimą, bet ne visada jis buvo gerbiamas, kaip nebuvo gerbiama nei mūsų kalba, nei papročiai. Bet laikai keičiasi ir praeities klaidos taisomos. Atėjo laikas gražinti Senovės Baltų religijai prideramą vietą. Per šimtą metų ši religija atsigavo ir atsikūrė visais religijai privalomais pagrindais. Pagal paskutiniojo gyventojų surašymo duomenis Lietuvoje baltų tikėjimą išpažįsta 1270 žmonių. Šiandien jų yra neabejotinai daugiau. Tai labiausiai tradicinė lietuvių religija, garbinga mūsų istorijos ir savasties dalis." Pastaruoju metu senosios prigimtinės religijos įteisintos Skandinavijos šalyse.

Pradėti akciją numatoma šių metų balandį - per tris mėnesius bus siekiama surinkti reikiamus 50 000 parašų su asmens kodais. Šiuo metu Romuva atlieka "žvalgomąjį" darbą, kviečia atsiliepti tuos, kas galėtų parašus rinkti. Bendruomenės vadovų teigimu, tam reiktų apie puse tūkstančio aktyvių žmonių. "Tai didelis darbas, bet manome, jog galime jį padaryti, - sakoma kreipimęsi. - Pradžiai mes turime išsiaiškinti, kiek kas gali surinkti parašų. Jeigu paaiškės, kad mes negalime tiek surinkti kiek reikia, tai gal ir pradėti nereikia. Todėl kviečiame registruotis aktyvius Senosios baltų religijos rėmėjus, galinčius prisidėti renkant parašus."

Daugiau informacijos apie šią iniciatyvą galima rasti Romuvos puslapyje internete. Galintieji prisidėti renkant parašus, kviečiami užpildyti anketą - http://www.romuva.lt/rink/ . Dangus taip pat prisidės prie šios akcijos.

dangus : info
Tautvydo Strazdo nuotrauka