Autorinės dainos konkursas "Durys 2005" neįvyks

Vilniaus pedagoginio universiteto Studentų atstovybės organizuojamas autorinės dainos konkursas "DURYS" šiais 2005 metais neįvyks, pranešė pagrindinės renginio organizatorės. Festivalio rengėjos Jurgita Nagrockytė, Rosita Jonušaitė ir Asta Nanartavičiūtė išplatino spaudos pranešimą, kuriame sakoma, jog jos šio ilgamečio renginio nebeorganizuos.

"Mūsų nuomonę tai tikrai naudingas renginys ne tik muzikantams, bet ir šou verslo, leidybinių muzikinių firmų, bei įrašų studijų atstovams, - sakoma buvusių organizatorių pareiškime. - Tai konkursas, kuris suteikia galimybę įvairioms grupėms iš Lietuvos pasirodyti didžiojoje scenoje ir būti įvertintiems. Apgailestaujame, kad Vilniaus pedagoginio universiteto administracija neįvertina renginio reikšmės ir populiarumo jaunimo tarpe, taip pat studentų atstovų darbo ir idėjos skatinant šiuolaikinį jaunimą tobulėti ir siekti muzikinių aukštumų."

Ketveris metus Studentų atstovybės darbuotojos puoselėjo autorinės dainos konkurso viziją - padaryti renginį didžiausiu ir daugiausiai dalyvių surenkančiu muzikiniu jaunimo konkursu Lietuvoje. Merginos visgi tikisi, jog ši idėja ateityje nenumirs ir po kiek laiko "Durys" vėl vyks. Pranešime spaudai organizatorės taip pat išreiškė padėką Vilniaus miesto savivaldybei, Švietimo ir mokslo ministerijai ir VPU už paramą 2004 metais.

Pernai konkursas "Durys" vyko 11 kartą, scenoje pasirodė 41 dalyvis (atlikėjai ir grupės, kurių gretose yra studentų), nugalėtojais išrinktos grupės Smoggaz ir SaprophyteS, bei vokalistė Marija. Pirmą kartą buvo išleistas specialus dalyvius pristatantis leidinukas. "Durys" tikslai buvo atrasti naujus talentus bei kelti jaunų atlikėjų profesionalumą; skatinti akademinio jaunimo iniciatyvas, sudarant jiems galimybę toliau siekti meninės karjeros. Pernai šis renginys įgijo autoritetą ne tik akademinės bendruomenės, bet ir Lietuvos pramogų verslo atstovų tarpe.

dangus : info