Suomiško roko pirtis grįžta į Lietuvą

Sausio 13-ą dieną Vilniuje, kube "Tango arena", bus tikrai karšta - čia koncertuos grupė LAPKO iš Suomijos. Nors kilę iš šaltos šalies, grupės nariai Malja, Nordberg ir Heikkonen žada užkurti tikrą pirtį prisiekusiems roko gerbėjams.

1996 metais susibūręs talentingas trio turėjo pakankamai laiko sukurti savitą melancholišką skambesį, muzikos kritikų lyginamą su grupėmis Tool ar Placebo. Patys suomiai neneigia, jog tai turėjo įtakos jų kūrybai, tačiau atmeta bet kokius kaltinimus plagijavimu. Ir ne be priežasties – galingas Malja vokalas, dinamiškas Heikkonen’o būgnų skambesys bei Nordberg’o bosas dar grupės susikūrimo pradžioje padėjo pamatus unikaliai vizijai, kurios LAPKO atkakliai siekia. Sunkus darbas bei nuolatinis tobulėjimas grupę atvedė į Suomijos įrašų kompaniją Jukeboss Records, kurios pagalba pernai metų pabaigoje LAPKO išleido pirmąjį singlą "Stacy", o netrukus – ir debiutinį albumą "The Arms". "Tai mūsų gyvenimas, - sakė grupės nariai. - Mes tiek daug dirbome, grojome daugybėje koncertų, dalyvavome festivaliuose, ir pagaliau užsitarnavome savo pirmąjį albumą".

Suomiai Lietuvoje lankosi jau ne pirmą kartą – praeitais metais buvo surengti pasirodymai Kaune bei Vilniuje, TV laidose "Tangorama live" ir "Lietuvos dainų dešimtukas". Tuomet LAPKO visus išvertė iš klumpių atvažiuodami autobusu, kuriame yra įrengta… suomiška pirtis. "Mes, kaip tikri suomiai, negalime gyventi be pirties. Tai kodėl nepasiėmus jos su savimi?" – komentavo grupės lyderis Malja. Seną autobusą grupės nariai su bičiuliais patys suremontavo ir įsirengė taip, kad būtų patogu keliauti. Jame įrengtos sėdimos, miegamos vietos, virtuvė, suomiška pirtis ir daugybė smulkmenų, kurios praverčia keliaujant.

Sausio 13-ą dieną įvyksiantis pasirodymas – koncertinio turo Baltijos šalyse dalis. Drauge su suomiais pasirodys jauna progresyvaus roko komanda iš Vilniaus "Bad Nails".

Tango arenos informacija