NAUJAS KRAUJAS 2005 skelbia pradžią

Tradicinis debiutuojančių alternatyvios muzikos grupių festivalis "Naujas Kraujas" šiemet numatomas Vilniuje vasario 26 d. Naujas scenos viltis pasirodyti kviečiantis renginys vyks jau devintąjį kartą. Kaip kasmet, festivalį rengianti organizacija Dangus laukia originalių, jaunų, intriguojančių grupių ir projektų paraiškų. Dalyvauti festivalyje bus atrinkti 6-8 kolektyvai, kuriems tinka "debiutantų" statusas. Šviežio kraujo pliūpsnis pavasarėjant visuomet buvo gera paskata lietuviškai nekomercinės muzikos scenai - tikimės ši tendencija kartosis ir "Naujas Kraujas 2005" koncerte.

Festivalyje kviečiamos dalyvauti įvairias alternatyvios muzikos sritis atstovaujančios jaunos grupės iš visos Lietuvos, taipogi numatoma, jog "senjoru" statusu scenoje pasirodys keli jau žinomų muzikantų nauji projektai (jų paraiškos taip pat laukiamos). Dalyvaujančių kolektyvų stilistika gali būti įvairi - roko, gotikinė, industrinė, metalo muzika ir kita panaši kūryba. Jau tradicija tapo, jog festivalį pabaigia viena iš žymesnių alternatyviosios scenos grupių. Kokia tai bus grupė ir kurioje vietoje vyks "Naujas Kraujas 2005", bus paskelbta netrukus.

Norintys dalyvauti kolektyvai turi atsiųsti savo keletos kūrinių įrašus ir grupę pristatančią informaciją iki 2004 vasario 8 dienos. Po šios dienos vyks atsiųstų demo įrašų perklausa ir atranka. Vėliau koncerte už geriausius debiutantus balsuos jungtinė 10 atstovų komisija ir žiūrovai, gavę specialias anketas. Labiausiai pasižymėjusiai grupei bus įteiktas pagrindinis apdovanojimas, bei papildomi skatinantys prizai ;)

Nors komisija ir žiūrovai vertina pasirodančias grupes, festivalis "Naujas Kraujas" nėra konkursas ar varžytuvės. Tai noras išvysti keletą perspektyviausių jaunų kolektyvų su geru įgarsinimu vienoje scenoje. Dažniausiai festivalis būnu įdomus ir stebinantis renginys. "Naujas Kraujas" pradėtas rengti 1997 metais tuomet legendiniame klube "Geležinis kablys". Per paskutinius tris festivalius geriausių debiutantų vardą gavo grupės ANTIGONĖ (2002), ANDAJA (2003) ir IR (2004). Per aštuonerius metus "Naujo Kraujo" scenoje pasirodė per 60 pradedančių kolektyvų.

Jeigu Jūs grojate grupėje, kuri savita ir jau pakankamai tvirta lipti į sceną, nepasikuklinkite atsiųsti savo įrašą. Arba jeigu Jūs turite bičiulių, kurie gerai groja, bet dar niekam nežinomi lindi rūsyje - nepamirškite jų paraginti!

Informacija ketinantiems dalyvauti:

• Atrankai grupė turi pateikti 3-4 kūrinių demo įrašą audio formatu kompaktiniame diske (CDR). Mp3 failai irgi gali būti priimti, tačiau turite nurodyti jų atsisiuntimo adresą internete arba ftp serveryje. Nesiųskite failų elektroniniu paštu !

• Demonstracinio įrašo kokybė gali būti ne studijinė - tai nėra svarbiausias dalykas, tačiau kokybiški įrašai geriau perteikia kūrybines grupės idėjas. Įrašas taip pat gali būti padarytas repeticijoje, koncerte, namų studijoje ir pan.

• Kartu su audio kūriniais pateikiamas grupės aprašymas - pavadinimas, trumpa istorija, muzikinės idėjos, grupės nariai, bei kontaktai: e-mail adresas, www ir telefonas. Taip pat pageidautina kolektyvo nuotrauka (festivalio bukletui). Šiuos dalykus galite perduoti kartu su CDR įrašu arba atsiųsti elektroniniu paštu <[email protected]>.

• Demo įrašas ir informacija turi būti peteikti iki 2004 m. vasario 8 d. adresu: Dangus, PO Box 3058, Vilnius 01010. Arba galite perduoti organizatoriams per nuomą “Zarraza” (Pylimo g. 44 Vilniuje). Daugiau informacijos - tel. +370 688 19655.

dangus : info