Festivalyje "Ferrum Frost 2005" pasirodys
švedai ENTOMBED

2005 metų sausio 23 dieną Vilnių trečiąkart sudrebins kasmetinis žiemos "sunkumų" festivalis "Ferrum Frost 2005". Šį kartą į Lietuvos sunkiosios muzikos sceną pakviesti death'n'roll krikštatėviai ENTOMBED, skaičiuojantys jau aštuonioliktus muzikavimo metus, išleidę aštuonis brandžius, kritikų ir gerbėjų aukštai vertinamus studijinius albumus, savo kūryba padarę įtaką ne vienai sunkiosios muzikos grupei.

Entombed istorija prasideda nuo 1987 m., kai Nicke Andersson, Alex Hellid, L.G. Petrov ir Uffe Cederlund suformavo grupę Nihilist, po poros metų peraugusią į Entombed. Po keleto pirmųjų albumų ir koncertų Europoje ir Šiaurės Amerikoje kartu su Carcass, Cathedral, Confessor, švedų vardo Europos ir Amerikos death ir grindcore scenoje antrą kartą kartoti jau nereikėjo. 2000 m. pradžioje įrašius ir pradėjus platinti albumą "Uprising", grupės gerbėjai ir kritikai negalėjo išvengti įvertinimo "fenomenalus darbas". Septintasis studijinis grupės darbas "Morning Star" išleistas 2001 m. ir pripažintas vienu stipriausių metų albumų. Penkioliktąjį gimtadienį Entombed atšventė 2002 m., surengdami išskirtinį pasirodymą kartu su karališkojo baleto šokėjais Švedijos karališkame operos ir baleto teatre, o po metų pristatė kol kas paskutinį albumą "Inferno". Vilniuje šie death'n'roll meistrai svečiuosis pirmą kartą.

Svečiams iš Švedijos talkins dar trys grupės. Tai – latviai SANCTIMONY, vienas seniausių Latvijos metalo scenos kolektyvų, grojantis nuo 1994 m. Latviai garsėja propaguojamu death metal stiliumi bei pagoniškomis idėjomis. "Ferrum Frost 2005" taip pat bus pristatyta po didelės pertraukos atsikūrusi Lietuvos brutal death metalo grupė BURYING PLACE, suformuota dar 1991 m. Po beveik dešimties metų pertraukos ši jau daugelio užmiršta grupė nauja sudėtimi vėl repetuoja ir ruošia medžiagą naujam albumui. Jų noras išbandyti jėgas scenoje – maloni staigmena visiems devyniasdešimtųjų sunkiąsias grupes menantiems fanams. Taip pat festivalyje nebus apseita ir be senų Entombed gerbėjų kauniečių MOUNTAINSIDE. Alternatyvaus roko pagalba jie triukšmingai atiduos pagarbą festivalio svečiams.

"Ferrum Frost 2005" festivalį pristato sunkiosios muzikos svetainė Ferrum (www.ferrum.lt). Renginio vieta: klubas "Mulen Ružas" (Profsąjungų rūmai), V.M. Putino 5, Vilnius.
Pradžia: 18:00 val., durys atveriamos 17:30 val. Kaina: 30 Lt.
Festivalio svetainė: www.ferrum.lt/frost

Ferrum informacija