Grupė THE SKYS švęs dvigubai

 

2004 m. gruodžio mėn. 9 d., 20 val. klube JazzRock Café (Šv. Mikalojaus 15) Vilniuje roko grupė The Skys švęs savo 9 metų gimtadienį. Nors oficialus grupės gimtadienis yra lapkričio mėnesį, tačiau dėl įvairių organizacinių nesklandumų jis buvo nukeltas mėnesiu vėliau.

Pasak The Skys įkūrėjo Jono Čiurlionio, praėję metai grupei buvo ypatingai sėkmingi: laimėtas prestižinis “Geriausios Tarptautinės Grupės” apdovanojimas Tarptautiniame Niujorko Muzikos Festivalyje, po penkerių metų pertraukos išleistas naujas albumas “Postmodern Game”, kuris buvo labai palankiai įvertintas muzikos kritikų Amerikoje, tame tarpe ir Grammy Akademijos nario Eugene Foley.

Gimtadienio koncerte įvyks ir oficialus albumo pristatymas. Kol kas albumas buvo pristatytas tik spaudos atstovams, tuo tarpu grupės fanai liko nuskriausti taip ir nesulaukę oficialios prezentacijos. “Taip jau gavosi, kad vasarą po išvykos į JAV visi atostogavome, o rudenį užgriuvę darbai privertė nukelti albumo pristatymą ir sujungti su mūsų gimtadieniu. Tačiau dabar klausytojai kartu su mumis galės švęsti dvi progas vienu metu,” – teigė grupėslyderis.

Be pačių The Skys koncerte dalyvaus ir daugiau žinomų Lietuvos atlikėjų, su kuriais grupė bendradarbiavo šiais metais: The Road Band, kurios saksofonistas Darius Kodikas grupei talkino Niujorko Festivalyje, Giedrius Klimka su grupe Blues Cats, prodiusavęs albumą “PostModern Game”, populiarus atlikėjas Aleksandras Makejevas, roko grupė Graffiti, bardas Mindaugas Briedis ir Pasirašiusieji. Be to, The Skys gimtadienyje dalyvaus ir daug pavienių muzikantų, kurie bus pakviesti į bendrą jam’ą.

The Skys : info